Slide

Matkahuollon matkakortit uudistuvat – Vaihda matkakorttisi

4 kesäkuun, 2021

 

Matkahuollon matkakortit uudistuvat. Matkakortit vaihdetaan koko maassa alue ja lipputuote kerrallaan kevään ja kesän 2021 aikana. Samalla muuttuvat matkakorteille ladattavat lipputuotteet, kun esimerkiksi kaikki valtakunnalliset liput ja kaupunki- ja seutuliput korvataan uusilla lipuilla.

Milloin matkakortti vaihtuu?

Jos käytössäsi on vielä vanha matkakortti, se pitää pian vaihtaa uuteen tunnistepohjaiseen matkakorttiin. Matkakortit vaihdetaan alue ja lipputuote kerrallaan. Kun vanhentuvan lipputuotteen voimassaoloaika päättyy, ei vanhaa matkakorttia voi enää ladata, vaan se tulee vaihtaa uudistettuun matkakorttiin.

Vanhoilla matkakorteilla matkustaminen loppuu koko maassa 31.7.2021 mennessä. Elokuun alusta 1.8.2021 alkaen matkustetaan vain uusilla matkakorteilla eikä vanha matkakortti kelpaa enää maksuvälineenä. Aluekohtaisen vaihtoaikataulun löydät tämän sivun alaosasta.

Miten matkakortti vaihdetaan?

Kun vanhalla matkakortilla oleva lipputuote on päättymässä, käytä ensin vanha lippu loppuun lipun voimassaoloaikana.

Tämän jälkeen

  1. Tule vaihtamaan lippusi ja matkakorttisi Matkahuoltoon. Uudesta matkakortista veloitetaan matkakorttimaksu 6,50 €, jos vanha matkakortti on yli yhdeksän kuukautta vanha.

  2. Tai tilaa uusi lippu ja matkakortti Matkakorttikaupasta. Verkkokaupasta tilatusta matkakortista peritään matkakorttimaksu 6,50 €, mutta ei muita lähetys- tai toimitusmaksuja.

  3. Huomioithan, että vanhaa matkakorttia ei voi enää ladata lipun voimassaoloajan päättymisen jälkeen.

Miksi matkakortti vaihtuu?

Nykyiset matkakortit vaihdetaan uutta teknologiaa sisältäviin matkakortteihin, koska otamme käyttöön uuden tunnistepohjaisen maksu- ja lippujärjestelmän, jonka käyttöä myös viranomainen edellyttää.

Uusi järjestelmä ja matkakortit mahdollistavat tulevaisuudessa monia hyödyllisiä palveluita kuten esimerkiksi matkakorttien lataamisen verkossa.

Miten uutta matkakorttia käytetään?

Uudet matkakortit toimivat samalla tavalla kuin vanhatkin:

  • Voit maksaa matkakortilla entiseen tapaan, näyttämällä matkakortin bussissa autolaitteelle. Kuljettaja auttaa sinua tarvittaessa.

  • Voit lisäladata matkakorttisi Matkahuollon toimipaikoilla, matkakortteja myyvillä asiamiehillä, useimmissa busseissa, kaikissa R-kioskeissa ja Matkahuollon Bussiliput-sovelluksella, jos käytössäsi on puhelin, jossa on NFC-lukuominaisuus.